Hopp til hovedinnhold

Personvernerklæring

Ansvar

Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen – Naturfagsenteret – er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av viten.no. Firmaet Ravn Webveveriet AS er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. 

Lagring og sletting av brukerdata

Du kan bruke viten.no uten å registrere deg, men hvis elevsvar skal lagres og lærer skal kunne kommentere disse må elever og lærere registrere seg. Har du Feide-konto kan du logge deg inn via den. Det opprettes da en konto som tilknyttes Feide-kontoen. Vi henter informasjon om deg fra Feide, men informasjon du lagrer hos oss vil ikke være tilgjengelig i andre tjenester.

For Feide-brukere har viten.no tilgang til følgende Feide-data:

Navn (cn, displayName, givenName, sn), foretrukket språk (preferredLanguage), tilknytningsrolle til organisasjon (eduPersonAffiliation, eduPersonPrimaryAffiliation), tilknytning til organisasjon (eduPersonOrgDN, eduPersonOrgUnitDN, eduPersonPrimaryOrgUnitDN, eduPersonOrgDN:norEduOrgNIN, eduPersonOrgUnitDN:norEduOrgUnitUniqueIdentifier

Svar som er lagret og ev. lærerkommentarer på disse blir deaktivert etter 12 måneder og blir deretter slettet automatisk etter ytterligere 30 dager.

Kontoer blir automatisk slettet hvis man ikke har vært innlogget de siste 15 månedene. Du kan slette kontoen din selv når du er innlogget. Kontoen blir da umiddelbart deaktivert for deretter å bli automatisk slettet etter ytterligere 30 dager. Hvis du er elev og er medlem av noen klasser vil læreren fortsatt kunne se svarene dine i denne perioden.

Data i backuper vil bli slettet etter ytterligere tre måneder.

Ansatte hos Ravn Webveveriet AS som har tjenstlige behov, har tilgang til informasjon som brukere registrerer på viten.no. Det er inngått en egen avtale med leverandøren Ravn Webveveriet AS som regulerer rettigheter og plikter i personopplysningsloven og personopplysningsforskriften. Avtalen sikrer at personopplysninger om registrerte brukere på nettstedene som er omfattet av denne avtalen ikke brukes urettmessig eller kommer uberettigede i hende.

Administratorer ved Naturfagsenteret har tilgang til brukerkontoer for å kunne endre eller slette brukere.

Webanalyse

Naturfagsenteret samler inn opplysninger om besøkende på viten.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å dokumentere bruk, samt forbedre og videreutvikle nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi benytter ikke informasjonskapsler for webanalyse.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

viten.no bruker informasjonskapsler til å håndtere innloggingsmekanismen, samt enkelte andre brukerpreferanser som er nødvendig å navigere i løsningen (f.eks. hvilken gruppe/klasse du jobber med når du er inne i et program) og håndtere grensesnittet (f.eks. språkvalg og valg for sprettoppvinduer).

viten.no bruker ikke informasjonskapsler til å generere statistikk.

Eksterne lenker

Lenker på viten.no kan sende deg videre til andre nettsteder. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan ha andre regler for personvern enn det som er oppgitt her.