Hevemidler i kake- og kjeksoppskrifter

Klikk på kolonneoverskrifene for å sortere.
Kake/kjeks Luft/vann Bakepulver Natron Hornsalt Syre Type syre Væske 1 Væske 2 Smuldrete Sprø/hard Myk/seig Hevet/porøs Farge Kommentar Kilde
Tyske skiver 0 0 0 0 0 Egg 1 0 0 0,5 Lys Tine (www.tine.no/page?id=28&key=8323&cat=677). Sist besøkt 15. desember 2008
Tjukklefse 1 0 1 1 1 Surmelk/rømme Surmelk/rømme Egg, sirup 1 0 1 1 Lys Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2005
Sveler fra Sunnmøre 1 0 1 1 1 Surmelk Surmelk Egg 0 0 1 1 Lys/mørk Disse hever og blir tykke Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2006
Sveler fra Nordfjord 0,5 0 0 0 1 Surmelk Surmelk Melk, egg 0 0 1 0,5 Lys/mørk Blir tynne, kan brettes,  Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2007
Svelekaker fra Jølster 0 0 1 0 1 Surmelk Surmelk H-melk, egg 0 0 1 0,5 Lys/mørk Blir tynne, kan brettes, men hever litt Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2008
Sirupsnipper 0 1 0 0 1 Sirup Sirup 0 1 0 0,5 Mørk Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2009
Pepperkaker 0 0 1 0 1 Sirup Egg Sirup 0 1 0 0,5 Mørk Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2010
Natronkaker 0 0 1 1 1 Surmelk Surmelk 0 0 1 1 Lys Myke, løs deig Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2011
Vafler 0,5 1 0 0 0,5 Evt. surmelk Melk Egg 0 0 1 1 Lys Stekes i jern Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2012
Sukkerbrød 1 1 0 0 0 Egg 1 0 1 1 Lys Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2013
Muffins 1 1 0 0 0 Melk 1 0 1 1 Lys Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2014
Krumkaker 1 0 0 0 0 Vann Egg 1 0 0 0 Lys Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2015
Kokosmakroner 0 0 0 0 0 Eggehviter 1 0 1 0 Lys Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2016
Hvite kakemenn, julemenn 1 0 0 1 0 Melk Egg 1 0 0,5 1 Lys Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2017
Hjortetakk 1 1 0 1 0 Fløte konjakk/vin 0 0 1 1 Mørk Kokes i smult Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2018
Goro 1 0 0 0 0 Fløte Egg 1 0 0 0,5 Lys Stekes i jern Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2019
Tyske skiver 0 0 0 0 0 Egg 1 0 0 Ukjent Lys Generell oppskrift på mørdeig Råstoffer og produksjon, Rustøy Hansen, Johnsen, Rognhaugen, Gyldendal 2006
Sirupsnipper fra Akershus 0 0 1 0 1 Sirup Fløte Eggeplomme, sirup 0 1 0 0 Mørk matoppskrift.no (http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13420.asp). Sist besøkt 15. desember 2008
Tyske skiver 4 0 0 0 0 0 1 0 0 Ukjent Lys matoppskrift.no (www.matoppskrift.no/sider/oppskrift12956.asp). Sist besøkt 15. desember 2008
Tyske skiver 3 0,5 0 0 1 0 Egg 1 0 0 0,5 Lys Tilsatt potetmel matoppskrift.no (www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13425.asp). Sist besøkt 15. desember 2008
Tyske skiver 2 0,5 1 0 0 0 Egg 1 0 0 0,5 Lys matoppskrift.no (www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2512.asp). Sist besøkt 15. desember 2008
Tyske skiver 1 0 0 0 1 0 Melk 1 0 0 0,5 Lys Uvanlig variant; ber om kanel, ingefær og nellik matoppskrift.no (www.matoppskrift.no/sider/oppskrift1388.asp). Sist besøkt 15. desember 2008
Pepperkaker 1 0 0 1 1 Sirup Egg Sirup, malt(?) Ukjent Ukjent Ukjent Ukjent Mørk Tilsatt malt matogdrikke.no (www.matogdrikke.no/content/view/279/10075). Sist besøkt 15. desember 2008
Tyske skiver 0 1 0 0 1 Sitron Egg Sitronsaft 1 0 0 0,5 Lys Ulltveit: Korn- og baketradisjoner. Damm 2000
Sirupsnipper 0 0 0 1 1 Sirup Egg Eggeplomme, sirup 0 1 0 0,5 Mørk Ulltveit: Korn- og baketradisjoner. Damm 2000
Peppernøtter, gammeldagse 0 0 1 0 1 Sitron, sirup Fløte Sirup 0 1 0 1 Mørk Pottaske, ikke natron Ulltveit: Korn- og baketradisjoner. Damm 2000
Koriandernøtter 0 0 0 1 1 Sirup Egg Sirup 0 1 0 0,5 Mørk Ulltveit: Korn- og baketradisjoner. Damm 2000
Bordstabelbakkels 1 0 0 0 0 Egg 1 0 0 0 Lys Ulltveit: Korn- og baketradisjoner. Damm 2000
Vafler, sprø kakevafler 1 1 0 0 0 Egg 1 1 0 1 Lys Tilsatt potetmel, stekes i jern Kongsvik, Støfringsdal, Brunstad-Øyehaug: Ta kaka. Selja forlag 2005
Pepperkaker 0 1 0 0 0 Fløte 0 1 0 0,5 Mørk Kokeboka mi, opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Kokosmakroner 1 1 0 0 0 Egg 1 0 1 1 Lys Kokeboka mi, opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Natronbrød med eple 0 0 1 0 1 Surmelk, revet eple, sirup Surmelk Sirup 0,5 0 1 1 Lys Kokebok for alle - fra boller til burritos, SHDir 2007
Kanelstenger 0,5 0 1 0 1 Sirup Eggeplomme Sirup Ukjent Ukjent Ukjent Ukjent Mørk Kokebok for alle - fra boller til burritos, SHDir 2007
Sveler/lapper 0 1 1 0 0,5 Evt. surmelk Melk/surmelk Egg 0 0 1 1 Lys/mørk Kokebok for alle - fra boller til burritos, SHDir 2007
Lapper 0 1 0 1 1 Rømme Melk Rømme, egg 0 0 1 1 Lys/mørk Kongsvik og Støfringsdal: Fjordamat. Selja forlag 1999
Sirupsnitter 0 0 0 1 1 Sirup Fløte Sirup 0 1 0 0,5 Mørk Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 1999
Peppernøtter 1 1 0 0 1 Sirup Fløte Sirup 0 1 0,5 0 Mørk Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2000
Pepperkaker, myke 1 1 0 0 1 Rømme, brunt sukker Egg Rømme 1 0 1 1 Mørk Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2001
Pepperkaker 0 0 1 0 1 Sirup Fløte Sirup 0 1 0 0 Mørk Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2002
Brune pinner 0,5 0 1 0 1 Sirup Eggeplomme Sirup 1 1 0 0,5 Mørk Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2003
Tebrød 1 1 0 0 0 1 1 0 0 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2004
Serinakaker 1 0 0 1 0 Egg 1 0 0 0 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2005
Sandkaker 1 0 0 0 0 Egg 1 0 0 0 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2006
Mandelkake 1 0 0 0 0 Eggehviter 0,5 0 0,5 1 Mørk Egentlig marengs med nøtter Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2007
Krumme skiver 1 0 0 0 0 Eggehviter 1 0 0 0,5 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2008
Kokostopper 1 0 0 0 0 Egg 1 0 0,5 1 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2009
Kokosmakroner 1 0 0 1 0 Egg 1 0 1 0 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2010
Berlinerkranser 1 0 0 0 0 Eggeplomme 1 0 0 0,5 Lys Bergem (red.): Familiens store kokebok. Skolebokforlaget 2011
Pepperkaker 0 0 0 1 1 Sirup Egg Sirup 0 1 0 0,5 Mørk Espelid Hovig (red.): Den rutete kokeboken. Gyldendal 2006
Hjortetakk 1 0 0 1 0 Fløte Egg 0 0 1 1 Mørk Kokes i smult Espelid Hovig (red.): Den rutete kokeboken. Gyldendal 2007
Fattigmann 1 0 0 0 0 Fløte Eggeplommer, konjakk 1 0 0 1 Mørk Kokes i smult Espelid Hovig (red.): Den rutete kokeboken. Gyldendal 2008
Goro 1 0 0 0 0 Vann Egg 1 0 0 0,5 Lys Stekes i jern Espelid Hovig (red.): Den rutete kokeboken. Gyldendal 2009
Tyske skiver 0 0 1 0 1 Sirup Vann Sirup 1 0 0 0,5 Lys Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1991
Pepperkaker, tykke 0 1 1 0 1 Sirup Melk Egg, sirup 1 0,5 0,5 1 Mørk Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1992
Pepperkaker 0 0 1 0 1 Sirup Vann Sirup 0 1 0 0,5 Mørk Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1993
Scones 0 1 0 0 0,5 Evt. surmelk Melk/surmelk 1 0 0 1 Lys Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1994
Saftig formkake 1 1 0 0 0 Melk Egg 0,5 0 1 1 Lys Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1995
Mandelbunn 1 0 0 0 0 Eggehviter 0,5 0 0,5 1 Mørk Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1996
Kavringer 0 1 0 0 0 Melk 0,5 1 0 1 Mørk Bruker gjær Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1997
Havreflarn 1 1 0 0 0 Egg 0,5 1 0 0,5 Mørk Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1998
Fattigmann 1 0 0 0 0 Fløte Egg, konjakk 0,5 0 0 1 Mørk Kokes i smult Strømstad: Cappelens kokebok. Cappelen 1999
Nøttebunn 1 1 0 0 0 Egg 1 0 0,5 1 Mørk Brunstad: Bakebok for mannfolk. Landbruksforlaget 2001
Sjokoladekake/skuffekake 1 1 0 0 Melk Egg 0,5 0 1 1 Mørk Brunstad: Bakebok for mannfolk. Landbruksforlaget 2001
Tyske skiver 0,5 0 0 0 0 Egg 1 0 0 0,5 Lys Aftenposten (http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Julebakst/Tyske-skiver). Sist besøkt 15. desember 2008